Veel mensen die er van dromen.....

"Quote van mijzelf"

"Tenerife is het eiland van de vele mogelijkheden....maar het "Paradijs" maak je zelf !!" Met vriendelijke Gr. Nora

 

Ons verhaal in het kort:

Het begon allemaal met een vakantie in oktober 1997.

We stuiten op een leuk restaurantje, verwaarloost in Torviscas Playa, Playa de Las Américas. We waren er weg van en vroegen onszelf af of we hier konden wonen in Tenerife.

Niet bekend met de taal en gewoontes zijn we naar een willekeurige makelaar gegaan en vroegen hem om hulp! Deze goede man wist ons te vertellen dat hij weinig afwist van een zaak kopen en/of overnemen en verwees ons naar een advocaat aan de overkant van de straat (een goede vriend van hem).

We zijn blij de man ontmoet te hebben want die heeft ons zoveel verteld wat wij niet wisten en natuurlijk de juridische aspecten die hierbij komen kijken, totaal anders als in Nederland.

Na veel papieren uitzoeken en tekenen van contracten hebben we besloten om in Januari 1998 te emigreren naar Tenerife. Met de nodige huilbuien en afvragen of het de goede beslissing was, toch vertrokken met alles wat we op dat moment konden dragen. De container met de rest van de spullen zou pas een week later in Tenerife aankomen. We hebben de zaak helemaal opnieuw verbouwd en ingericht en de naam gegeven "t´Beertje".

Over al de nieuwe dingen die we toen tegenkwamen kan ik een boek schrijven met veel hoofdstukken, (misschien doe ik dat nog eens!!) om het verhaal kort te houden, er kwamen veel nieuwe dingen op ons af die we toch het hoofd hebben geboden en hebben veel geleerd, HÉÉÉÉL VEEL!!

Met deze website wil ik een beetje inzicht geven over het wel en wee in Tenerife en mensen misschien een beetje op weg helpen om de GROTE stap te wagen. Wij hebben er géén spijt van en gaan zeker door met de cultuur en de mensen hier te begrijpen, want doe je dat niet, hou je het niet vol.

Voor een ieder is het een beslissing voor je leven die positief maar ook negatief kan uitvallen, als je de stap nooit genomen hebt zal je dat ook nooit begrijpen. Leren doe je er altijd van. Ik ken zoveel mensen hier in Tenerife die hier al zoveel jaren wonen met plezier maar ook mensen die kwamen en weer berooid naar huis(Nederland, Engeland, België,etc.)gingen.

Emigreren is nooit makkelijk maar waar je huis is is je thuis, dat is ons motto, en zolang je er samen voor gaat, moet het lukken!!

Ons Eerste restaurant verkocht na 5 jaar, na een lange break weer een restaurant begonnnen aan de boulevard van Las Vistas in Los Cristianos "restaurant Chill Out" , internationaal dit keer, deze weer verkocht na 5 jaar te hebben uitgebaat, is er nog steeds en echt een aarader om eens langs te gaan.

Na een kleine pauze van zo´n 9 maanden zijn we open gegaan met onze nieuwe bar/nachtclub op 5 juni 2009!! Die we nog steeds met alle plezier runnen maar we maken iedere dag weer dingen mee die je aan het denken zetten, het troost ons dat we weten hoe het in andere landen toe gaat met de wetten en regels, soms ook niet gemakkelijk.

Zolang je je aan de spelregels houdt komt alles goed!

 

Wil je onze nieuwe zaak eens bekijken, click hier

 

Nederlandse Makelaar op Tenerife

TuCasaTenerife

 

Bestel ons Informatiepakket (wonen & werken in Tenerife)

 

Terug naar top van pagina