Over Ons

"Quote van mijzelf"

"Mensen vragen mij altijd of het leven hier beter is dan in Nederland? Nee....niet beter, wel anders!! Het leven is aangenamer, vooral als je sóchtends de gordijnen open maakt en de zon schijnt"

met vriendelijke Gr. Nora

 

In de loop van de jaren hebben wij meerdere Horeca bedrijven uitgebaat en weer verkocht, nu zijn we eigenaar van een bar/nachtclub in Playa de Las Americas. Tevens is mijn man, sinds 2010 eigenaar van een bemiddelings bedrijf bij aankoop en verkoop van onroerend goed in het zuiden van Tenerife "TuCasaTenerife". Hij begeleid mensen die een onderneming beginnen met alle papieren "rompslomp"

Natuurlijk zijn we óók voor veel verrassingen komen te staan die wij zonder enige hulp van andere mensen het hoofd konden bieden.

Inmiddels zijn we wat wijzer geworden over het leven, werken, zaken, woningen, instanties en de mensen hier in Tenerife.

Graag willen wij deze ervaringen delen met andere mensen die op Tenerife wonen en/of misschien willen komen wonen.

Natuurlijk zijn we voor veel verrassingen komen te staan die wij zonder enige hulp van andere mensen het hoofd konden bieden. Inmiddels zijn we wat wijzer geworden over het leven, werken, zaken, woningen, instanties en de mensen hier in Tenerife. Graag willen wij deze ervaringen delen met andere mensen die op Tenerife wonen en/of misschien willen komen wonen.

Er zijn heel veel sites over Tenerife maar met mijn site hoop ik toch een reëel beeld neer te zetten. Met zelfgemaakte foto's en informatie wil ik een groot publiek trekken en informatie geven over het wonen en werken hier op Tenerife. Mensen vragen mij altijd of het leven hier beter is? Nee, niet beter, wel anders.

Er is géén vergelijk met een leven in Nederland en een leven hier op Tenerife, na langere tijd hier te wonen is er wel degelijk een heel groot verschil. De mensen, de taal en het zaken doen zijn heel anders. Mañana(morgen), mañana(morgen) is hier het motto en dat verandert nooit. Als je géén geduld heb en je de Spaanse taal niet machtig bent, wordt het heel moeilijk. De meeste mensen denken daar veel te licht over en geven huis en haard op in hun eigen land en komen vol goede moed hierheen voor een beter leven. Dit gaat niet altijd gemakkelijk en mensen stuiten op instanties en gewoontes waar ze géén rekening mee hebben gehouden.

In de volgende sites over wonen en werken hier op Tenerife worden veel onderwerpen besproken en probeer ik zoveel mogelijk informatie op te schrijven.

Het is een heerlijk eiland om te wonen en fantastisch om er te werken alleen moet je je wel aan de regeltjes houden en je een beetje in de Spaanse cultuur en gewoonten verdiepen.

Ik hoop met deze website genoeg informatie te geven als nodig is. weet U nog iets dat er niet op staat, wil ik graag moeite doen om dit zeker uit te zoeken.

Via de mail kan ik vragen beantwoorden maar afspraken maken doe ik normaal gesproken niet, dit is niet mijn werk maar een hobby en heb dan ook niet alle tijd om met iedereen een bakkie koffie te doen en te praten over Tenerife!! Hopelijk heeft U daar begrip voor.

Lees meer over ons hoe wij zijn begonnen

 

Terug naar top van pagina